Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@01:11:03 GMT

«اسلم بن دیلمی» قهرمان جهاد تبیین در کربلا است

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۰۶۷۱

«اسلم بن دیلمی» قهرمان جهاد تبیین در کربلا است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سنگری ظهر پنج شنبه در نشست اندیشه و هنر با عنوان اسلم دیلمی و قیام عاشورا در سالن جلسات مجتمع ایثار و شهادت رشت با بیان اینکه تشنه کامان آینده از دستان حضرت ابوالفضل (ع) سیراب می‌شوند، اظهار کرد: ائمه معصومین و حضرت ابوالفضل همواره در دنیا حضور دارند و به دفاع از دین می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با اشاره به خصوصیات منحصر به فرد یاران امام حسین (ع)، گفت: بر خلاف حرف‌های مطرح شده از سوی برخی، هیچکدام از همراهان امام حسین شب عاشورا صحنه جنگ را ترک نکردند و ترک کنندگان مربوط به شب‌های قبل بودند.

وی با اشاره به وصف امام حسین از یارانش در کربلا، بیان کرد: امام فرمود این یاران از آزمون‌های دشوار سربلند بیرون آمدند و مثل صخره‌های ستبر کوهستان هستند و انس آنها با مرگ مانند انس خردسال با سینه مادر است.

سنگری با بیان اینکه ۵۲ تن از یاران امام حسین در صبح عاشورا با تیرباران دشمن به شهادت رسیدند، افزود: اسلم بن دیلمی از یاران ایرانی اباعبدالله، هم در خدمت امام سجاد بود و هم از ابتدا تا انتهای ماجرای کربلا امام حسین را همراهی کرد.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه اسلم خوش خط، خوش سیما و قاری قرآن بود، ادامه داد: اسلم بن دیلمی ۱۶۱ روز کنار امام حسین بود و منشی مخصوص و نامه نگار امام نیز محسوب می‌شد.

وی با بیان اینکه اسلم بن دیلمی ادبیات عرب را به خوبی می‌شناخت تصریح کرد: اهل راز و نیاز و شب بیداری بود و سیمای زیبایی داشت و در تیراندازی و شمشیر زنی مهارت بسیار بالایی داشت و استاد ادبیات و شاعر نیز بود و نقل است که شعر «امیری حسین و نعم الامیر» نیز به این شخصیت منتسب است.

سنگری با اشاره به اینکه یکی از علت‌های مقابله دشمنان با امام حسین (ع) حسادت است، بیان کرد: برتری بینی و غرور کاذب، بخل و حسادت از عوامل شکل گیری جریان کربلا و ایستادگی اشقیا در برابر امام حسین است.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری افزود: اسلم از جمله کسانی است که دو بار در کربلا جنگید و رابطه وی با امام سجاد به گونه‌ای بود که امام نگران وی می‌شد و پس از زخمی شدن نیز بخشی از خون اسلم روی پیراهن امام ریخت.

وی با بیان اینکه امام حسین زمان شهادت اسلم، پیش وی بود، تصریح کرد: آخرین جمله و تقاضای اسلم از امام حسین این بود که دستان خود را به دور گردن امام بیندازد و سپس گفت «من چه خوشبختم که آفتاب را در آغوش گرفته‌ام».

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه قهرمان جهاد تبیین در کربلا اسلم بن دیلمی است، بیان کرد: با بررسی رجزهای اسلم در می‌یابیم که وی جهاد تبیین در کربلا را برعهده داشت.

کد خبر 5527486

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه هنری اندیشکده ادبیات پایداری کربلا جهاد تبیین بوشهر کرمانشاه خراسان رضوی مشهد ایلام ویروس کرونا مواد مخدر بیرجند سنندج شیراز اردبیل قوه قضاییه آمار کرونا همدان رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، تمام کسانی که ائمه معصومین (ع) را به شهادت رساندند یقین داشتند که آنها بر حق هستند، مانند امام جعفر صادق که دنیا طلبی و حکومت خواهی و کینه ورزی منصور دوانقی باعث شد تا خورشیدی دیگر غروب کند و دلهای مومنان را به سمت قبرستان بقیع ببرد.

امام صادق (ع) در دوران زندگی پرخیر و برکتش، در ۱۰ حکومت بنی امیه و بنی عباس زندگی می کردند و با تقیه کردن در سخت ترین شرایط به همراه شاگردانش توانستند با تبیین، ترویج، اسلام و مکتب اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کنند. چون در عصر امام صادق (ع) عصر ظهور فرقه ها و مذاهب الحادی بود شبه افکنی علیه اسلام، قرآن و اهل بیت باعث شد تا امام با برپایی مجالس و راه اندازی مدرسه های دینی با انحرافات در جامعه مبارزه کند.

امام صادق علیه السلام به شیخ الائمه معروفند و از ۶۵ سال عمر پربرکتشان ۳۴ سال امامت کردند و در این مدت توانستند ۴ هزار شاگرد را تربیت کنند.

حضرت امام صادق علیه السلام در پرتوی دانش الهی بیشترین نیازهای مادی، معنوی، فلسفی و عرفانی، بهداشتی، طب و نجوم بشریت را تا روز قیامت تامین کردندو عزاداری برای امام حسین (ع) و انتظار موعود را در میان پیروان اهل بیت رواج دادند.

همه علمای اسلام به ویژه امام خمینی (ره) در وصیت نامه خود نیز مردم ایران را متعهد به پیروی از آیین فقه جعفری دعوت کردند و امروز شاهد این هستیم که علم صادق در حوزه های علمیه و دانشگاه ها تدریس می شود. برابر اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دین رسمی کشورمان اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری است و این اصل غیر قابل تغییر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • لزوم تبعیت و الگوبرداری از شهید مطهری در جهاد تبیین
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند